“We zijn op zoek naar talenten met passie en inzet!”

Dinsdagavond 22 september houdt het MisSion Gospelkoor open avond. Deze avond is bedoeld voor mensen die het ambitieuze koor willen komen versterken. Er is ruimte voor 7 nieuwe leden. MisSion repeteert wekelijks in kerkgebouw ‘de Schalmei’ (Triangel nr. 1) in Kampen. Hier zal ook de open avond zijn vanaf 19:30. Deze avond zal een interactief programma worden doorlopen, dus het is verstandig om vanaf het begin aanwezig te zijn om een goede indruk van het koor te krijgen.

MisSion werd in januari 2008 opgericht en staat vanaf de start onder leiding van gospelzanger en spreker Martin Brand en pianist Henk Doest uit Kampen. Koorleden zijn afkomstig uit de wijde regio van Apeldoorn en Zwolle tot Kampen en Emmeloord. Tijdens optredens wordt de groep door een professionele band begeleid. Het koor treedt op door heel Nederland.

Grote visie en persoonlijke sfeer

Brand: “Het afgelopen jaar hebben we al heel wat mooie optredens mogen verzorgen en we zien uit naar nog veel meer. Ons doel is om de boodschap over Jezus met mensen te delen. We werken tot nu toe vooral mee aan wat grotere evenementen. Ook verzorgen we zo nu en dan praiseconcerten in het land. Tijdens de wekelijkse repetities nemen we de tijd om naar elkaars ervaringen te luisteren en zingen en bidden we samen tijdens de opening. Het is bijzonder om te merken hoe snel een nieuwe groep hierdoor eenheid kan ervaren. We komen uit heel verschillende kerken met allemaal andere gewoonten. Binnen MisSion vallen de verschillen weg en gaan we samen voor hetzelfde doel. We willen graag groeien in geloof door met elkaar op te trekken en ook van elkaar te leren. En natuurlijk werken we hard om zo goed mogelijk te zingen. We zijn een ambitieus koor met grote plannen… Zo willen we volgend jaar een nationale tour organiseren.”

Het repertoire van MisSion is divers. Van black gospel tot Nederlandstalige luisterliedjes. Van de koorleden wordt grote inzet verwacht tijdens de repetities en ook tijdens het zelfstandig voorbereiden van oefenavonden. Voordat leden bij MisSion worden toegelaten moeten ze in groepjes voorzingen bij Henk Doest en Martin Brand. Ook een motivatiegesprek met het bestuur hoort bij de kennismaking. Brand stelt gerust: “Voor Idols-achtige audities hoef je niet te vrezen, wij proberen ook van de kennismaking een ontspannen moment te maken.”

Meer info via www.missionmusic.nl